Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ερωτευμένη γυναίκα


Μόλις είχε σηκωθεί από τον μεσημβρινό της ύπνο, το πρόσωπο της είχε γαληνέψει από την ξεκούραση, είχε ένα πανέμορφο προσωπάκι με ένα υπέροχο χαμόγελο που σε κέρδιζε από την πρώτη φορά που την έβλεπες, όταν σου χαμογελούσε ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να σου κάνει. Φόρεσε κάτι πρόχειρο πάνω της και τράβηξε στην κουζίνα, ήθελε απελπιστικά πολύ να φτιάξει ένα καφέ!

Βυθισμένη στις σκέψεις τις και πίνοντας γουλιά γουλιά τον καφέ της, σκεφτόταν την ζωή της. Ο άντρας της έλειπε ως συνήθως ( ποιος άντρας της δηλαδή μήπως έβλεπε και άντρα? ) χωμένος στις δουλειές του και τώρα τελευταία της είχε κολλήσει στο μυαλό ότι την απατούσε! Αυτή τη διαίσθηση της απιστίας οι γυναίκες την έχουν πολύ έντονη, ίσως γιατί τα σημάδια της είναι πολλά, με πρώτο την αλλαγή σε ένα πρόγραμμα που ακολουθείς σε ένα άλλο! Ξαφνικά και από το πουθενά αστείες δικαιολογίες περισσότερο χρόνο έξω από το σπίτι, εκείνος ο φίλος από τη Χαλκίδα που τώρα τελευταία έχετε γίνει αυτοκόλλητοι.

Είχε τελειώσει το καφέ της και κάθισε στο γραφείο της άνοιξε το laptop τις και μπήκε στο διαδίκτυο! Σήμερα την είχε πάρει ο άντρας της τηλέφωνο και τις είχε πει ότι θα αργήσει! Ένιωσε μόνη πολύ, ήθελε να μιλήσει με κάποιον απεγνωσμένα, κάποιον που να μην τον ξέρει, κάποιον τελείως άγνωστο, να της γράψει άψυχα γράμματα πάνω σε μια άψυχη οθόνη, να μη τον κοιτάει στα ματια και να μη σκέφτεται αυτό που θέλει να του πει πως να του το πει! έψαξε βρήκε ένα κανάλι επικοινωνίας έβαλε ένα εντυπωσιακό γυναικείο ψευδώνυμο και περίμενε να της μιλήσουν! Με τον πρώτο που θα την έκανε να χαμογελάσει θα συνέχιζε μαζί του!

Άρχισε λοιπόν να μιλάει και να απαντάει σε οποιον της μιλούσε! Το άσχημο στα κανάλια επικοινωνίας είναι ότι εννοείτε ότι μιλάς με άντρα και δεν ξέρεις αν όντως είναι άντρας, η θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που λέει ότι είναι. )
Αφού είχε μιλήσει με 5- 6 άτομα, Ξαφνικά βλέπει να της μιλάει κάποιος Σάκης γόης, τις έκανε εντύπωση το όνομα του και ειδικά το γόης! Το πρώτο που τις είπε ήταν ”δε θα σε ρωτήσω τι φοράς και πως είσαι, είμαι ο Σάκης και είμαι γόης”, ΄
”Τι γόης;” του απαντά “της δεκάρας?”
‘Που τις θυμήθηκες τις δεκάρες τώρα έχουμε ευρά, που σε λίγο και αυτά δεκάρες θα γίνουνε” της απάντησε…..

Την κέρδισε αμέσως, θέλεις με το χιούμορ του θέλεις με το δε θα σε ρωτήσω για το πως είσαι, πάντως την είχε κάνει να χαμογελάσει και αποφάσισε να μιλήσει μαζί του! Μιλήσανε πολύ, για πολλά και πολλές φορες! Κάποια στιγμή μετά από ένα μηνα είχε αρχίσει και ένιωθε ερωτευμένη μαζί του, τις συνέβαινε κάτι που ούτε και η ίδια δεν μπορούσε να πιστέψει. Ερωτευόταν τι? Κουκίδες πάνω στην οθόνη ενός υπολογιστή?
Γινόταν μια ερωτευμένη γυναίκα χωρίς ταυτότητα και χωρίς το αντικείμενο του πόθου της, συνέχιζαν να μιλάνε, κάποιες φορες θυμόταν διαφορα που τις είχε πει και όλα του ήταν τόσο όμορφα, εκτος από μια μικρή λεπτομέρεια που στριφογύριζε στο μυαλό της.

Πέρασε ο καιρός μιλάγανε κοντά στους 6 μήνες, είδη από τους 3 μήνες που μιλάγανε τις πρότεινε να βρεθούν για ένα καφέ, όμως πάντα το απόφευγε σαν να την φόβιζε κάτι, πες το διαίσθηση που έχουν όλες οι γυναίκες σε μεγάλη κλίμακα.
Στους 6 μήνες αποφάσισε να τον δει δεν άντεξε άλλο την πίεση του, εκείνη η μικρολεπτομέρεια που τις είχε πει με τα ευρά, ενώ όλα τα αλλα που τις είχε πει ήταν τέλεια, το ευρά είχαν χαλάσει όλη την ιστορία, φανταζόταν ότι θα βρει κανένα λαϊκό απαίσιο τύπο χοντρό κοντό και άσχημο με καράφλα.

Kαμια γυναίκα δεν δίνει σημασία στην εξωτερική εμφάνιση και όταν τους τύχη κακή εξωτερική εμφάνιση, τότε ψάχνει να βρει δικαιολογίες να την κάνει.

Φοβόταν να μη χαθεί όλη αυτή η μαγεία και η εμφάνιση του τις χαλάσει την εικονική πραγματικότητα που είχε φτιάξει στο μυαλό της,ομως δεν μπορούσε άλλο να βασανίζεται έτσι, το έχει πάρει απόφαση θα πήγαινε να τον συναντήσει, έκλεισαν ένα ραντεβού σε ένα καφέ, αυτός τις ζήτησε να πάει κάπου και να τον περιμένει, θα του έλεγε τι θα κρατούσε και θα τις μίλαγε αυτός.

Αποφάσισε να κρατάει ένα τριαντάφυλλο και ένα βιβλίο! Κάθισε σε μια απόμερη μεριά της καφετεριας και περίμενε, ένιωθε εκείνο τον κόμπο της ερωτευμένης γυναίκας, που σου κάθεται στο στήθος και δεν μπορείς να τον διώξεις με τίποτα.
Ήρθε στην ώρα του δεν άργησε ούτε λεπτό, όμως οχ συμφορά ξαφνικά μόλις τον είδε τις έφυγε και η χαρά της προσμονής, και ο ερωτας μέσα σε μια στιγμή έκανε φτερά και εξαφανίστηκε, οϊμέ είχε δει αυτό που ακριβώς φανταζόταν, ένα λαϊκό τύπο χοντρό κοντό και άσχημο που δεν του έδωσε καν την ευκαιρία να τις πει μια κουβέντα…….

Δεν υπάρχουν σχόλια: